Υλικά

  • 8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρετε τις φέτες από το χοιρινό, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
  2. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
  4. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτετε το δυόσμο.
  5. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.