Υλικά

  • 1 μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 ρόδι (για τους σπόρους του)
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρια
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 λόλα κόκκινη χοντροκομμένη
  • 100 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 λόλα πράσινη χοντροκομμένη
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού ή ξίδι

Εκτέλεση

  1. Για να πλύνετε καλά το μαρούλι και τη λόλα, γεμίζετε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι, κλείνετε το καπάκι. του νεροχύτη για να μη φύγει το νερό και τα βάζετε μέσα.
  2. Αφήνετε στο νερό λίγα λεπτά και μετά αφαιρείτε το καπάκι.
  3. Στη συνέχεια πλένετε ένα-ένα τα φύλλα τους. Όταν πλέον καθαρίσουν, κόβετε το μαρούλι και τη λόλα σε χοντρά κομμάτια.
  4. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το μαρούλι, την πράσινη και την κόκκινη λόλα.
  5. Πλένετε το αγγούρι, αφαιρείτε τη φλούδα, το πλένετε ξανά και το κόβετε σε φέτες.
  6. Προσθέτετε στη σαλατιέρα τις φέτες αγγουριού, το ρόδι, το μήλο και τους ξηρούς καρπούς.
  7. Αλατοπιπερώνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.