Υλικά

  • 1 μπουκάλι καλό κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4-5 καρφιά γαρύφαλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • φλούδα από ένα λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τη ζάχαρη με λίγο κρασί να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Προσθέτετε κατόπιν το υπόλοιπο κρασί, τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά χωρίς να κοχλάσει.
  3. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για μερικά λεπτά για να τραβήξει το κρασί τα αρώματα.
  4. Για πιο έντονη γεύση και άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρούμι ή αμαρέτο στο τέλος χωρίς να βράσουν.