Υλικά

  • 3 φλυτζάνια σοκολάτα ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος ή λευκή
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (κεράσια, φράουλες, κράνμπερι, σταφίδες, ρόδι)
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα
  • Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά.
  2. Στη συνέχεια αφαιρείτε τη σοκολάτα από τη θερμότητα και απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο λαδόκολλας.
  3. Με μια μεταλλική σπάτουλα απλώνετε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια λαδόκολλας μέχρι να έχει 1 εκ. πάχος.
  4. Αμέσως πασπαλίζετε τη λιωμένη σοκολάτα με τα αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, και το αλάτι.
  5. Τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει αρκετά.
  6. Αφαιρείτε από το ψυγείο και σπάτε σε κομμάτια.