Υλικά

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 4 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
  • Σπόρια από 2 ρόδια

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ρίχνετε χλιαρό νερό σε ένα μπολ, κόβετε το ρόδι στα δύο και το βάζετε στο μπολ, το αφήνετε να μαλακώσει λίγο και σιγά – σιγά σπάτε με τα δάχτυλα τη σκληρή φλούδα του ροδιού.
  2. Αφού το καθαρίσετε όλο, πετάτε τα ότι περιττό υπάρχει μέσα στο μπολ και στραγγίζετε το ρόδι.
  3. Στη συνέχεια και αφού έχετε καθαρίσει το ρόδι ζουλάτε τα ρόδια να βγάλουν 3 1/2 φλιτζάνια χυμό.
  4. Βράζετε τον χυμό σ’ ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτετε τα σπόρια και το χυμό του λεμονιού.
  6. Βράζετε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
  7. Στη συνέχεια βράζετε για να αποστειρώσετε μερικά βάζα και μεταφέρετε τη μαρμελάδα.
  8. Την αποθηκεύετε στο ψυγείο.