Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κρόκους χτυπημένους
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνι τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια για 6 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια όταν βράσουν τα μακαρόνια ρίχνετε το κοτόπουλο και το βράζετε για 8 λεπτά.
  3. Έπειτα το στραγγίζετε και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Βράζετε και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε.
  7. Προσθέτετε τους κρόκους και τα ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
  8. Στρώνετε τα μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί, σε λεπτές φέτες από πάνω το κοτόπουλο, ακόμη μια στρώση πατάτες και περιχύνετε με την κρέμα.
  9. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.