Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες
  • 5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 150 γρ. μανούρι σε κύβους
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μελιτζάνες μας και τις αφήνετε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν για περίπου 20 λεπτά, τις στραγγίζετε καλά και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
  2. Τις σοτάρετε σε ελαιόλαδο με τις πιπεριές και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βράζετε την ντομάτα με το σκόρδο, μαζί με αλάτι και ζάχαρη για 5 λεπτά.
  3. Μέσα σε μια κατσαρόλα απλώνετε τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τα τυριά και τέλος τη σάλτσα ντομάτας.
  4. Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να λιώσουν τα τυριά.