Υλικά

  • 3 λεμόνια (για το χυμό τους και μια φλούδα)
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά  ξεχωριστοί κρόκοι με τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
  •  1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβετε τα λεμόνια στη μέση, στύβετε και παίρνετε τον χυμό τους και κρατάτε 1 φλούδα λεμονιού για άρωμα.
  3.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  4. Με το σύρμα, χτυπάτε τους κρόκους αυγών, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, με μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να έχει απαλή υφή.
  6. Ανακατεύετε απαλά το ένα τρίτο της μαρέγκας μέσα στο μείγμα λεμονιού και στη συνέχεια και την υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε στο δεύτερο ράφι του φούρνου.
  8. Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
  9. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.