Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι φακές
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα.
  2. Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
  3. Στη συνέχεια τα βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τις φακές. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
  4. Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
  5. Όταν βράσουν τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα καρότα, το σέλερι, το ραπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.