Υλικά

  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 55 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 50 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα, έως ότου το μείγμα ασπρίσει.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
  3. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε σταδιακά το κακάο, το νερό, τη σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
  4. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε στον κάδο τα μήλα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ, αδειάζετε σε αυτή το μείγμα και τη βάζετε στον φούρνο για 1 ώρα.
  6.  Αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο, προτού ξεφορμάρετε.