Υλικά

  • 1 πρέζα ξυνό
  • 3 ποτήρια νερό
  • 5-6 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια γλυκόζη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε ένα – ένα τα λεμόνια και τα τρίβετε στον τρίφτη.
  2. Τα χαράζετε σε 5 κομμάτια.
  3. Παίρνετε οδοντογλυφίδες και τα τυλίγετε σε καρουλάκια.
  4. Τα ξεπικρίζετε βράζοντας τα 3 φορές και τα στραγγίζετε ρίχνοντάς τα σε κρύο νερό.
  5. Στη συνέχεια τα στύβετε ελαφρώς με το χέρι.
  6. Ταυτόχρονα έχετε βράσει το νερό με τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά.
  7. Ξαφρίζετε γιατί διαφορετικά το γλυκό θα ζαχαρώσει γρήγορα.
  8. Προς το τέλος ρίχνετε μέσα τα λεμόνια, τη γλυκόζη και τελευταίο το ξυνό αφού πρώτα το έχετε διαλύσει σε λίγο νερό.
  9. Τα αφήνετε να δέσουν, δηλαδή το σιρόπι να κυλάει στάλα-στάλα από το κουταλάκι