Υλικά

  • 1.200 γραμμάρια μπρόκολο καθαρισμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Χωρίζετε το μπρόκολο σε φούντες και κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια.
  4. Αμέσως μετά, ρίχνετε το μπρόκολο στην κατσαρόλα.
  5. Σκεπάζετε με 1 λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Όταν πλέον έχουν μαλακώσει, τα αλέθετε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνετε.
  7. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.
  8. Αν θέλουμε μπορούμε να τη συνοδεύσετε με γιαούρτι.