Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σκόνη
  • 400 ml γάλα
  • 400 γραμμάρια ντομάτες κονκασέ
  • 600 ml ζωμό κρέατος ή ζωμό λαχανικών
  • 200 γραμμάρια φακές
  • 1 κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ
  • μερικές φέτες ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή
  • αλατοπίπερο
  • κόλιανδρο ή μαϊντανό για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε κύβους.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε μια πρέζα αλάτι μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ξανθίνει.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε στη κατσαρόλα τα καρότα και το κάρυ. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Έπειτα ρίχνετε το γάλα, τις ντομάτες, το ζωμό και ανακατεύετε ρίχνοντας τις φακές.
  5. Μαγειρεύετε με σκεπασμένο καπάκι για 25 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια με μπλέντερ χειρός ανακατεύετε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή βελούδινη υφή.
  7. Τοποθετείτε τις φέτες ψωμιού στο φούρνο για λίγα λεπτά για να κάνει τραγανή κρούστα.
  8. Από πάνω τρίβετε φρέσκο ​​τζίντζερ.
  9. Σερβίρετε ζεστή τη σούπα με ψωμάκια και γαρνίρετε με μαϊντανό ή κόλιαντρο.