Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (140 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (140 γραμμάρια) αλεύρι ολικής άλεσης
  • 70 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 150 γραμμάρια κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 200 γραμμάρια ταχίνι
  • 2 φακελάκια σουσάμι λευκό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλας σε δύο ταψιά.
  2. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι ολικής άλεσης, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη.
  3. Προσθέτετε το νερό και το ταχίνι και ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
  4. Βγάζετε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και ζυμώνετε μερικές φορές στον πάγκο μέχρι να μαλακώσει.
  5. Με ένα κουτάλι του γλυκού πλάθετε μικρές μπάλες της ζύμης και τις ρίχνετε μέσα στο σουσάμι.
  6. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  7. Ψήνετε για περίπου 12-14 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τελείως να κρυώσουν και σερβίρετε.