Υλικά

  • 2 μεγάλα πράσα πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 καρότα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 46 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • κρουτόν και φρέσκο ​​μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα πράσα, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο σε κατσαρόλα με χαμηλή εστία.
  2. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέστε στο ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει τα λαχανικά.
  4. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά.
  5. Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι τροφίμων. Εάν χρησιμοποιείτε το μούλτι πολτοποιήστε τη σούπα σε παρτίδες.
  6. Τέλος μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίστε με αλατοπίπερο.
  7. Προσθέστε κρουτόν και τον μαϊντανό και σερβίρετε.