Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο για μέσα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • πιπέρι
  • ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα της κροκέτας
  • 600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 4 πατάτες βρασμένες μέτριες
  • 6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Από το βράδυ ξαλμυρίζετε το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζετε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και με ένα πιρούνι τις κάνετε πουρέ και τις βάζετε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτετε το μπακαλιάρο που τον κόβετε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και το λάδι και όλα αυτά τα ζυμώνετε να γίνουν ένα μείγμα.
  4. Τα πλάθετε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνετε και τηγανίζετε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.