Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • καλό θαλασσινό αλάτι
  • λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό πατάτες καλά πλυμένες
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 23 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Τις ελέγχετε με ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσέξτε, όμως, να μην παραβράσουν και «τραβήξουν» νερό.
  3. Τις βγάζετε από το νερό, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, τόσο που να μπορείτε να τις πιάσετε και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σ’ ένα βαθύ μπολ.
  4. Τις σπάτε με το πιρούνι, δεν τις πολτοποιείτε και ταυτόχρονα ρίχνετε το λάδι και ανακατεύετε.
  5. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λάδι, κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, μουστάρδα, μαγιονέζα και τελευταία τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
  6. Ανακατεύετε, αλλά όχι πολύ για να μην λιώσουν οι πατάτες και τα μυρωδικά και σερβίρετε.