Υλικά

  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 350 γραμμάρια σφυρίδα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3 μέτριες πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνετε το μισό μαϊντανό, τον άνηθο και τις πατάτες και τα σβήνετε με το κρασί.
  2. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, τα τοποθετείτε, χωρίς το ζουμί, σε αλουμινόχαρτο.
  3. Βάζετε από πάνω το ψάρι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το τζίντζερ, το καρότο κομμένο σε κύβους, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο.
  4. Αλείφετε με το αυγό το αλουμινόχαρτο, γύρω από τη γέμιση, για να μην κολλάει.
  5. Ρίχνετε το λάδι και λίγο κρασί, το κλείνετε και το βάζετε στο φούρνο στο πρόγραμμα με αέρα. Το ψήνετε για μισή ώρα περίπου, στους 200 βαθμούς.