Υλικά

  • 1 κιλό στήθος αρνιού
  • Σέλινο
  • Μαϊντανό
  • Φύλλο δάφνης
  • Ελάχιστο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 καρότα κομμένα σε φετάκια
  • 2 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κουσκούς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρέας και το σκεπάζετε με νερό.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει, το στραγγίζετε.
  3. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και με ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: Σέλινο, μαϊντανό, φύλλο δάφνης και θυμάρι.
  4. Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια το βγάζετε από το ζωμό του και το στραγγίζετε.
  5. Σοτάρετε με το βούτυρο τα καρότα, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοψηθούν με το βούτυρο για 15 λεπτά.
  6. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος και το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά.
  7. Προσθέτετε το κουσκούς και το κρέας, αφού αφαιρέσετε πέτσες και κόκαλα και το κόψετε σε μικρά κομμάτια.
  8. Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη και σερβίρετε.