Υλικά

  • 3 ματσάκια μάραθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ούζο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 -2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
  • πιπέρι
  • Ηλιέλαιο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και χοντροκόβετε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
  2. Ζεσταίνετε μπόλικο ηλιέλαιο, παίρνετε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα μας.
  3. Τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς.