Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα ή γάλακτος 150 γραμμάρια
  • 1 κομμάτι βούτυρο (1 κουταλιά του γλυκού)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1, 5 με 2 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου.
  2. Στη συνέχεια κόβετε την κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια και βγάζετε το ζεστό ζαχαρούχο γάλα από τον φούρνο.
  3. Με μια σπάτουλα ενώνετε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και όταν λιώσει προσθέτετε και το κακάο.
  4. Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα και προσθέτετε τα μπισκότα χοντρά τριμμένα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα καλύτερα για να κόβεται στο τέλος πιο εύκολα.
  6. Αφήνετε να παγώσει καλά για 3 ώρες και σερβίρετε.