Υλικά

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml  κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πιέζετε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο.
  2. Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί.
  3. Ρίχνετε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζετε.
  4. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  5. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη μουστάρδα και ρίχνετε το πιπέρι και το θυμάρι.
  6. Μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε το μέλι και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά ώστε να καραμελώσει. Συνοδεύετε με τις πατάτες.