Υλικά

  • 1.300 γραμμ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε γλυκοπατάτες μέσα σε ένα πυρέξ.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, τα ξυλαράκια κανέλας, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Μαγειρέψτε 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το μέλι.
  4. Αφαιρέστε τα ξυλαράκια κανέλας και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο πυρέξ με τις γλυκοπατάτες.
  5. Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 20 έως 25 λεπτά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να ροδίσουν.
  6. Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.