Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνετε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Αρχικά, βάζετε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.
  6. Αλευρώνετε και αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο. Βάζετε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
  8. Όταν ψηθεί τη βγάζετε από το φούρνο.
  9. Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσετε να τη σερβίρετε ετοιμάζετε την επικάλυψη
  10. Για την επικάλυψη
  11. Ψιλοκόβετε την λευκή σοκολάτα.
  12. Τη μεταφέρετε σε μπεν μαρί και τη λιώνετε.
  13. Μόλις λιώσει, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύετε.
  14. Καλύπτετε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας.