Υλικά

  • 1 ψωμί λευκό κομμένο σε φέτες ή μια μεγάλη μπαγκέτα
  • 4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
  • 56 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
  2. Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
  3. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  5. Στη συνέχεια κόβετε σε φέτες το ψωμί, απλώνετε το πέστο σε όλη την επιφάνειάς της κάθε φέτας και τη σερβίρετε.