Υλικά

  • 500 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φακελάκια τσάι πράσινο
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 6 καρφάκια γαρύφαλλο
  • Φλούδα από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
  • Καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το κρασί σε κατσαρόλα, χωρίς όμως να το αφήσετε να βράσει.
  2. Προσθέτετε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα λεμονιού, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε ένα λίτρο νερό και προσθέτετε τα 4 φακελάκια από το πράσινο τσάι και το αφήνετε 2-3 λεπτά για να βγάλει τα αρώματά του.
  4. Αδειάζετε το τσάι στην κατσαρόλα με το κρασί και αφήνετε να πάρουν όλα τα υλικά μια βράση.
  5. Σερβίρετε μαζί με μερικά κομματάκια αμυγδάλου και τη φλούδα λεμονιού ή αν θέλετε σουρώνετε.
  6. Πίνετε ευχάριστα και σκέτο ή αν θέλετε προσθέτετε και λίγη μαύρη ζάχαρη.
  7. Αν δεν επιθυμείτε να πιείτε το τσάι με κρασί μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αναψυκτικό της επιλογής σας.