Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 400 γραμμάρια σταγόνες άσπρη σοκολάτα (ή σπασμένη σε μικρά κομματάκια)
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 22 μπισκότα με σοκολάτα και λευκή κρέμα χωρισμένα στη μέση
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε μια φόρμα της επιλογής σας με αλουμινόχαρτο και σπάτε τα μπισκότα σε μισοφέγγαρα. Κρατάτε τη μισή ποσότητα στην άκρη και με τα υπόλοιπα στρώνετε τον πάτο της φόρμας
  2. Βάζετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, το βούτυρο, το αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε απαλά να λιώσει το μείγμα και να γίνει ομοιόμορφο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια.
  3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια στρώνετε τα υπόλοιπα μπισκότα επάνω από τη λευκή σοκολάτα
  4. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει. Κόβετε σε μικρές μπουκίτσες και σερβίρετε.