Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένοι
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσαμέλαιο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους. Την κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες κολοκύθας σε ένα απλωτό σκεύος και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Τις αφήνετε με τη ζάχαρη για 60 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  4. Βάζετε το σουσαμέλαιο σε ένα τηγάνι, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το σουσάμι και το σοτάρετε ώστε να πάρει χρώμα.
  5. Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και αναμειγνύετε με το σουσάμι για να δημιουργηθεί μια σάλτσα, η οποία θα αποτελέσει το ντρέσινγκ της σαλάτας σας.
  6. Μεταφέρετε τις φέτες κολοκύθας σε μια απλωτή πιατέλα, περιχύνετε το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε το ροζ πιπέρι και προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου.
  7. Τέλος, βάζετε όση ποσότητα αλάτι θέλουμε. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.