Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή κιλότο κομμένο σε μερίδες
  • 1,5 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ καθαρίζετε πολύ καλά τα φασολάκια, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες με το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα πλένετε.
  2. Αν είναι πλατιά τα κόβετε κατά μήκος στην μέση. Εν συνεχεία τα πλένετε με άφθονο νερό.
  3. Κόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.
  4. Προσθέτετε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Στην συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
  7. Κατόπιν αφαιρείτε προσεκτικά το κρέας από την κατσαρόλα και βάζετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό.
  8. Αφήνετε τα φασολάκια να μαγειρευτούν για περίπου μισή ωρίτσα.
  9. Στην συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ένα ομοιογενές μείγμα.
  10. Σερβίρετε με φέτα και λευκό κρασί.