Υλικά

  • Κρέας (μοσχαρίσιο ή κατσικίσιο ή χοιρινό)
  • Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
  • Σάλτσα ντομάτα από 2 ντομάτες
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • Λάδι
  • Μάραθο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις βάζετε σε ένα δοχείο με νερό για να μην μαυρίσουν.
  2. Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά για να κάψει.
  3. Αλατίζετε ελαφρά τις πατάτες και τις ρίχνετε στο λάδι. Όταν τις βγάλετε, αν θέλετε προσθέστε αλάτι και ρίγανη.
  4. Κόβετε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και το βράζετε. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αφαιρείτε τον αφρό, χαμηλώνετε λίγο το μάτι της κουζίνας και το αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, περίπου σε 35 – 45 λεπτά.
  5. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μάραθο.
  6. Σιγοβράζετε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
  7. Σημείωση: Εάν η σάλτσα είναι από φρέσκιες ντομάτες θα πρέπει να προσθέσετε στο φαγητό λίγη ζάχαρη.