Υλικά

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 150 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι μαύρο
  • 75 γραμμάρια σταφίδες
  • 75 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • Σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  2. Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια.
  3. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και το ρούμι και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει, κάπως στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.
  4. Κατόπιν προσθέτετε και τη σοκολάτα.
  5. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.
  6. Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.
  7. Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με σιρόπι ή μέλι.