Υλικά

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (σκόνη)
  • 1/4  κούπα καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε (περίπου 1½ ποτήρι νερού) νερό χλιαρό
  • 750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Πασπαλίζετε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα.
  3. Σταδιακά προσθέτετε το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη ή πανί και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.