Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια , κομμένα σε λωρίδες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια χαλούμι
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
  • 90 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 15 γραμμάρια βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το (τηγάνι) γκριλ. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Κόβουμε το χαλούμι σε 12 φέτες και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Μαγειρέψτε τις φέτες στο γκριλ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε την ανάμεικτη σαλάτα σε μια σαλατιέρα μαζί με τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια.
  4. Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το ξύδι μαζί μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
  5. Περιχύνετε το ντρέσκινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.