Υλικά

  • 6 μεγάλες κουταλιές παγωτού σοκολάτα εμπορίου ή σπιτικό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας σως σοκολάτας
  • 3  γλασαρισμένα κεράσια (φρουί γλασέ ή μαρασκίνο)
  • 40 γραμμάρια καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 6  μικρές μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
  • 50 ml ρούμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζετε για 2- 3 λεπτά τα καρύδια πεκάν. Τα κοντοκόβετε στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνετε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα δύο, κατά μήκος.
  3. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν καλά. Στο μισό χρόνο τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.
  4. Προσθέστε με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες να γίνουν φλαμπέ. Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες  είναι έτοιμες.