Υλικά

  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 100 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 150 γραμμάρια ροκφόρ
  • 100 γραμμάρια ελαφριά κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε φέτες και τηγανίζουμε για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες για 7 λεπτά.
  4. Προσθέστε το ψιλοκομμένο ροκφόρ στο μείγμα με το σπανάκι. Όταν το τυρί θα αρχίσει να λιώνει, προσθέσετε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι η σάλτα να αποκτήσει λεία υφή.
  5. Προσθέστε λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατέψτε τις ταλιατέλες μαζί με τη σάλτσα. Τέλος σερβίρουμε.