Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φακελάκι κρέμα σαντιγί σε σκόνη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 30% λιπαρά)
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών.
  2. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε τρίμματα. Μπορούμε να τα τρίψουμε είτε στο γουδοχέρι είτε στο μπλέντερ. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τριφτούν τελείως και να γίνουν σκόνη.
  3. Μόλις κρυώσει το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα στο ταψάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Θα πρέπει τα τριμμένα μπισκότα να απορροφήσουν πλήρως το βούτυρο, κοινώς να «μουσκέψουν». Προσπαθούμε να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφη και ισόπαχη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κουτάλι, αν αυτό μας βοηθάει.
  4. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η μπισκοτένια βάση του cheesecake. Όση ώρα βρίσκεται το ταψί στην κατάψυξη, θα φτιάξουμε την κρέμα του γλυκού.
  5. Σε μία μεγάλη λεκάνη αδειάζουμε το περιεχόμενο της κρέμας σαντιγί σκόνης και το γάλα. Προσθέτουμε και τη μισή ζάχαρη (75 γραμμάρια) και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη μισή ζάχαρη (τα υπόλοιπα 75 γραμμάρια).
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι η κρέμα να αφρατέψει και να γίνει σφιχτή.
  8. Ρίχνουμε τη σαντιγί που μόλις φτιάξαμε στη μεγάλη λεκάνη με τη σαντιγί και προσθέτουμε και το κονιάκ.
  9. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα. Η κρέμα μας είναι έτοιμη!
  10. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού προσπαθούμε να την στρώσουμε και να την απλώσουμε ομοιόμορφα.
  11. Βάζουμε ξανά το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 2 ώρες για να «σφίξει» καλά η κρέμα.
  12. Μόλις σφίξει η κρέμα, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα (αν θέλουμε την αραιώνουμε με λίγο νερό).
  13. Τοποθετούμε (για τελευταία φορά) το cheesecake στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 7-8 ώρες.