Υλικά

  • 230 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο
  • 6 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας) σκόνη άγλυκο κακάο + 1 κουταλιά της σούπας για το ταψί
  • 340 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 60 ml (¼ φλιτζάνι) φρέσκο καφέ ​​εσπρέσο
  • 1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γραμμάρια (1 ¼ φλιτζάνια) καστανή ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Μισό φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 75 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) καρύδια θρυμματισμένα
  • 240 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 χ 5 εκ και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε από μια ένα φύλλο λαδόκολλας και πασπαλίζουμε ελαφρά με τη μια κουταλιά σούπας κακάο πάνω στη λαδόκολλα.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ (μπέν μαρί) πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα όταν λιώσει και ανακατεύετε απαλά.
  3. Χτυπάμε τον ζεστό καφέ εσπρέσο, τη μια κουταλιά σούπας κακάο και βανίλια μαζί μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας τη λιωμένη σοκολάτα.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα – ένα κάθε φορά ανακατεύοντας καλά.
  5. Χρησιμοποιώντας λεπτό σουρωτήρι, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το αλάτι σε ένα αντικολλητικό φύλλο ψησίματος. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  6. Χτυπάμε σε μπλέντερ τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέστε τα καρύδια στο μείγμα μπράουνις και ανακατεύετε, ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας.
  7. Βάζουμε το μείγμα μπράουνι στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα για 30 με 40 λεπτά. Μεταφορά σε σχάρα και αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς. Καλύπτουμε τα μπράουνις με γκανάζ.