Υλικά

  • 300 γραμμάρια τορτελίνια
  • ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
  • 1 κούπα regato
  • 200 γραμμάρια αρακά
  • 50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
  • 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον αρακά. Αφήνουμε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν.
  3. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  4. Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα τορτελίνια τα οποία έχουμε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.