Υλικά

  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό μπανάνες
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
  2. Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι (ή σε ένα πλατύ μπολ) και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 16 ώρες.
  3. Αφήνουμε το γιαούρτι επίσης στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  4. Μόλις οι μπανάνες παγώσουν, τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε στο μπλέντερ και το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε την πολτοποίηση για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 7-8 ώρες.
  7. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.