Υλικά

  • 120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
  • 20 κανελόνια άβραστα
  • 200 φρυγανιά τριμμένη
  • 250 ml σάλτσα ντομάτας εμπορίου

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.
  2. Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την σάλτσα ντομάτας, την παρμεζάνα και την φρυγανιά. Κρατάμε 1 κούπα από τη σάλτσα ντομάτας για το ταψί.
  3. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας στο πάτο του πυρέξ. Τοποθετούμε τα κανελόνια στο πυρέξ, απλώνουμε την υπόλοιπη κούπα με την σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.