Υλικά

  • 500 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 μικρά γλυκά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας φέτα θρυμματισμένη προαιρετικά
  • 5 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τον ζωμό μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε το μπέικον ψιλοκομμένο και μαγειρέψτε μέχρι το μπέικον να πάρει χρώμα. Ελαφρά πασπαλίστε με αλάτι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο πράσο και αφήστε το για περίπου 45 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαραθεί το πράσο.
  3. Με το πιρούνι ανακατεύουμε τη φέτα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ανακατέψτε τη φέτα με το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, ταχίνι, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα τυριών με το μείγμα πράσου.
  4. Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
  5. Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση στην άκρη του φύλλου.
  6. Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα τυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
  7. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.