Υλικά

  • 225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
  • 225 γραμμάρια  κουβερτούρα bitter 60% κακάο
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή κακάο για την επικάλυψη
  • θαλασσινό αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί ζεσταίνετε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
  2. Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
  3. Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο-λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  4. Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη. Τότε τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος ή στο κακάο.