Υλικά

  • 36 θαλασσινά κοχύλια διαφόρων ειδών ( γυαλιστερές, στρείδια, χτένια, χάβαρα )
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 400 γραμμάρια πατάτες  (κομμένες σε μικρούς κύβους)
  • ¾ της κούπας γάλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τα οστρακοειδή. Για να τα καθαρίσουμε τα τρίβουμε με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  2. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό, έχοντας το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Όταν ανοίξουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
  3. Περνάμε το ζουμί τους από σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τα οστρακοειδή, πετάμε τα όστρακα και κρατάμε το κρέας τους.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζουμί από τα οστρακοειδή, το νερό, 400 γραμμάρια πατάτες σε μικρούς κύβους, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τις πατάτες να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
  5. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα οστρακοειδή και το προσθέτουμε μαζί με ¾ κούπας γάλα στη σούπα.
  6. Ανακατεύουμε καλά τη σούπα και την αφήνουμε λίγο ακόμα να ζεσταθεί για άλλα 10 λεπτά.
  7. Όταν τη σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.