Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 50 γραμμάρια μανιτάρια
  • Τρεις ντομάτες
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ένα λίτρο νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ενώ κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  2. Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
  3. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.