Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό
  • Μισό κουταλάκι αλάτι
  • 1/3 κούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το νερό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα. Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη σε ένα τετράγωνο. Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 9 κομμάτια.
  3. Αφού βάλουμε τη γέμισή μας σε κάθε τετράγωνο και τα κλείσουμε σαν πουγκιά, τα τηγανίζουμε. Όσα φύλλα δεν χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τα καταψύξουμε χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.