Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το λάδι, τους κόκους  πιπεριού, αλάτι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός απ’ τις πατάτες και τα βράζετε για 30 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι τα λέπια του με ένα μαχαιράκι απογυμνώνεται τα λέπια από την αντίθετη φορά του λεπιών. Αν είναι μεγάλο κόψτε το.
  3. Βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνετε το ψάρι. Βράστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το ψάρι στη πιατέλα. Το ζουμί περάστε το από λεπτή σήτα σε μια άλλη κατσαρόλα για να αφαιρέσετε τα κόκαλα. Ξανά βάλτε το στη φωτιά, ρίξτε μέσα τις πατάτες και βράστε για 20 λεπτά.
  4. Βγάλτε τις μισές πατάτες σ’ ένα μπολ και πατήστε να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε το πουρέ στη κατσαρόλα, προσθέστε τον πελτέ, κόψτε τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια και ρίξτε τα στη κατσαρόλα.
  5. Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, ρίξτε κι ανακατέψτε το χυμό λεμόνι.