Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι. Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι. Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.
  4. Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.