Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (140 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (140 γραμμάρια) αλεύρι ολικής αλέσης
  • 70 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 150 γραμμάρια κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 200 γραμμάρια ταχίνι
  • 2 φακελάκια σουσάμι λευκό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Απλώστε 2 φύλλα λαδόκολλας σε δύο ταψιά.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι ολικής άλεσης, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τον γάτζο του μίξερ μέχρι να γίνει μια  ζύμη.
  3. Προσθέστε το νερό και ταχίνι και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Βγάζετε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μερικές φορές στον πάγκο μέχρι να μαλακώσει.
  4. Με ένα κουτάλι του γλυκού πλάθετε μικρές μπάλες της ζύμης και τις ρίχνετε μέσα στο σουσάμι. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα, ισιώστε τότε κάθε μία ελαφρά με τα δάχτυλά σας.
  5. Ψήστε για περίπου 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αφήνετε τελείως να κρυώσουν και σερβίρετε.