Υλικά

  • Για το κέικ
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4 μπισκότα ολικής άλεσης
  • Μισή χούφτα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
  • 250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Για την επικάλυψη
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
  3. Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
  4. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.