Υλικά

  • 4 ή 8 χοιρινά μπριζολάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι χωρίς φλούδα
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • ½ πορτοκάλι στυμμένο ( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα μπριζολάκια και τα ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  2. Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπριζολάκια, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε τα μπριζολάκια για 20 λεπτά να σιγοβράσουν και είναι έτοιμα.
  5. Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα μπλέντερ, τη χτυπάμε και την πολτοποιούμε.
  6. Στο τέλος περιχύνουμε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα.